Toit ja vähk. Eluks ja terviseks
Katrin Sak
"Toit ja vähk. Eluks ja terviseks" avab lugeja ees toidu ja toitumise tihedad seosed vähi tekke, arengu ja ravi tulemlikkusega. Vastuse leiavad küsimused
· miks vähk tekib ja kuidas areneb;
· millised toiduained tõrjuvad ja millised soodustavad vähki;
· mida süüa ja juua pärast vähi diagnoosimist;
· milline toit võimendab ja milline pärsib keemiaravi mõju;
· kuidas toituda pärast vähiravi ja haiguse taandumist?
Lisatud on ka üksikasjalised toitumissoovitused üheksa sagedamini esineva vähkkasvaja korral.
Raamatu autor biokeemik Katrin Sak on taimsete ühendite vähivastase toime uurimisele pühendunud teadlane. Ta on seitsme mahuka ingliskeelse käsiraamatu/õpiku, arvukate erialakogumike peatükkide ning üle 140 rahvusvahelise teadusartikli autor.
Tema sulest on ilmunud ka eestikeelne raamat "Taskuteatmik vähihaigele. Taimsed toidud, mida vähiravimeid kasutades vältida" (2024).