Kasulikud kalatoidud

Kasulikud kalatoidud

Marika Vingissar

Raamatud > Kodu ja aed > Kokandus

Kala ujub lauale!

Parim liha on kala, ütlevad kalurid. Ja nii see on. Kala ei ole ainult lõhe või vürtsikilu. Kalaliike on palju ja suurem osa neist väärib proovimist. Kala võib soolata, küpsetada, grillida, suitsutada, kuivatada –¬ võimalusi jätkub! Ehkki äsja püütud värske kala on vaieldamatult kõige parem, ei maksa alahinnata ka kaupluse külmletis saada olevaid külmutatud ookeanikalu. Lisaks suur valik mereande – krevette, kammkarpe, sinimerekarpe, kaheksajalgu, kalmaare, millest saab samuti ülimaitsvaid toite valmistada.

Rääkimata sellest, et kala on maitsev, on ta ka tervislik. Kalast saame organismile nii vajalikke oomega-3-rasvhappeid, täisväärtuslikke valke, mineraalaineid ning A-, D- ja E-vitamiine, merekaladest märkimisväärselt ka joodi.

Tervise Aengu Instituut soovitab süüa kala vähemalt kolm korda nädalas.

4,90 €
1
Autor: Marika Vingissar
Köide: pehmekaaneline
ISBN: 9789949696406
Toote mõõtmed (mm): 228x168
Lehekülgi: 56
Ilmumisaasta: 2020