Hapendamine ja marineerimine

Hapendamine ja marineerimine

Marika Vingissar

Raamatud > Kodu ja aed > Kokandus

Üha enam populaarsust koguv aedviljade säilitusviis on hapendamine ehk piimhappekäärimine, milles happed tekivad aedviljades sisalduvate suhkrute fermenteerumise tulemusena. Piimhape pidurdab teiste mikroobide arengut ja soodustab hapendatud toiduaine säilimist. Selle protsessi käigus tekib hulk inimesele olulisi seedeensüüme, vitamiine ja ka probiootilisi tüvesid. Hapendatud köögiviljad hoiavad seedimise korras ja parandavad soolestiku mikrofloorat.

Hapukapsas ja sellest tehtud toidud kuuluvad meie rahvuskööki. Tegelikult saab hapendada kõikvõimalikke köögivilju ja tuttavaks on saanud juba ka Koreast pärit kimtši.

Marineerimine on köögiviljade säilitamine mitmesuguste äädikate abil. Veest, soolast, suhkrust, äädikast ja maitseainetest keedetud leemes säilivad ja maitsevad hoidised hästi.

Et hapendamine või marineerimine untsu ei läheks ja roiskumisbakterid võimust ei võtaks, on ülitähtis kõikide kasutatavate nõude ja köögiriistade puhtus.

5,00 €
4,00 €
1
Autor: Marika Vingissar
Köide: pehmekaaneline
ISBN: 9789916734001
Toote mõõtmed (mm): 228x168
Lehekülgi: 56
Ilmumisaasta: 2023

Vaata ka neid

Hullult hõrgud hoidised. 135 võimalust saak tallele panna
Hullult hõrgud hoidised. 135 võimalust saak tallele panna
Margit Aedla
20,49 €
17,90 €
Maiasmoka moosid ja marmelaadid
Maiasmoka moosid ja marmelaadid
Cornelia Schinharl
21,90 €
Talv2024